"Για όνομα του Χριστού! Μη μας αφήσετε!

Έχουμε μωρά μαζί μας, έχουμε γέροντες...κορίτσια...

Είστε υπεύθυνοι!

Μας προδώσανε! Μας ξεπουλήσανε! Πανάθεμα τους!

Ναύαρχε τι κάνεις; Ναύαρχε σώσε μας!

Φωτιά! Φωτιά!

"Ιt is the conviction of the International Association of Genocide Scholars that the Ottoman campaign against Christian minorities of the Empire between 1914 and 1923 constituted a genocide against Armenians, Assyrians, and Pontian and Anatolian Greeks."
IAGS

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.
Η γενοκτονία των Ποντίων δεν υπόκειται σε ιστορική και πολιτική διαπραγμάτευση. Έχει αναγνωρισθεί κι αποτελεί μια ιστορική πραγματικότητα. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το Αίμα Τους. Δεν ξεχνάμε.


Δήλωση του Προέδρου της Βουλής με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων 2008

Αθήνα, 19 Μαΐου 2008

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας με αφορμή τη σημερινή ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Εθνική Αντιπροσωπεία θυμάται τον άδικο χαμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου. Όλοι οι Έλληνες, ολόκληρος ο Απανταχού Ελληνισμός τιμούμε, σήμερα, εκείνους που θυσιάστηκαν. Είναι μέρος της Ιστορίας μας, μέρος της ταυτότητάς μας.
Ευχόμαστε κανένας λαός, πουθενά στον Κόσμο, να μη ζήσει ποτέ, όσα υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου. Εργαζόμαστε, μαζί με τη Διεθνή Κοινότητα, για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τη συμφιλίωση, την εξάλειψη κάθε εστίας διαμάχης, μίσους και σύγκρουσης. Πιστεύουμε ότι η Ιστορία μπορεί να διδάσκει ολόκληρη την ανθρωπότητα, να αφυπνίζει την Παγκόσμια Συνείδηση, να οδηγεί σ’ ένα Κόσμο με περισσότερη ανοχή, αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμό.
Τιμούμε, σήμερα, και το σύγχρονο Ποντιακό Ελληνισμό, όπου κι αν ζει. Στην Ελλάδα και στις Κοινότητες του Οικουμενικού Ελληνισμού. Μετέφερε παντού τις παραδόσεις, το δυναμισμό, τη λεβεντιά. Συνέβαλε και συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πρόοδο της σύγχρονης Ελλάδας». 


ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου