"Για όνομα του Χριστού! Μη μας αφήσετε!

Έχουμε μωρά μαζί μας, έχουμε γέροντες...κορίτσια...

Είστε υπεύθυνοι!

Μας προδώσανε! Μας ξεπουλήσανε! Πανάθεμα τους!

Ναύαρχε τι κάνεις; Ναύαρχε σώσε μας!

Φωτιά! Φωτιά!

"Ιt is the conviction of the International Association of Genocide Scholars that the Ottoman campaign against Christian minorities of the Empire between 1914 and 1923 constituted a genocide against Armenians, Assyrians, and Pontian and Anatolian Greeks."
IAGS

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.
Η γενοκτονία των Ποντίων δεν υπόκειται σε ιστορική και πολιτική διαπραγμάτευση. Έχει αναγνωρισθεί κι αποτελεί μια ιστορική πραγματικότητα. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το Αίμα Τους. Δεν ξεχνάμε.


Το υπόμνημα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (19-8-2014)

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213
e-mail:info@poe.org.gr
                                               www.poe.org.gr
         
 Θεσσαλονίκη,19-8-2014
          Αρ.Πρ.:6930
Προς: Αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου
Κοινοποίηση προς:                                                  
  • κ. Πρωθυπουργό
  • Βουλή των Ελλήνων,
  • Αρχηγούς Κομμάτων,
  • Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου,
  • ΜΜΕ,
  • Τα 431 Σωματεία Μέλη Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος 

Υπόμνημα
          Σε συνέχεια του από 24 Νοεμβρίου 2013 Ψηφίσματος της Γενικής Συνελεύσεως της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, του από 28 Νοεμβρίου 2013, με αριθμό πρωτοκόλλου 8, Δελτίου τύπου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, του από 2 Δεκεμβρίου 2013 με αριθμό πρωτοκόλλου 6386 υπομνήματος μας, του από 15 Απριλίου 2014, με αριθμό πρωτοκόλλου 24, Δελτίου τύπου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, του από 30 Απριλίου 2014, με αριθμό πρωτοκόλλου 6694, Υπομνήματος μας και δεδομένου του γεγονότος ότι η Βουλή των Ελλήνων με το ομόφωνο ψήφισμα, της 24ης Φεβρουαρίου1994, ανακήρυξε την 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο», η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για μία ακόμη φορά διαμαρτύρεται για την διαφαινόμενη παράλειψη της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού αλλά και των υπολοίπων χριστιανικών λαών της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Αρμενίων, Ασσυρίων) από τις πρόνοιες του «αντιρατσιστικού νομοσχεδίου», που ως σχέδιο νόμου εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση,  την οποία και καταδικάζει απερίφραστα.
          Η αποσιώπηση της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής ( Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, Ποντίων και Μικρασιατών) συνιστά ευθεία προσβολή της ιστορικής μνήμης αλλά και των παναθρωπίνων αξιών και μόνο υπαγορευμένη από κάποια σκοπιμότητα θα μπορούσε να ερμηνευθεί. Άλλωστε σας θυμίζουμε πως ο ίδιος ο όρος Γενοκτονία (Genocide), όπως διατυπώθηκε από τον Πολωνό δικηγόρο Ραφαήλ Λέμκιν (Raphael Lemkin), αναφέρεται στα θύματα της Τουρκικής Θηριωδίας των αρχών του προηγούμενου αιώνα σε βάρος ακριβώς των χριστιανικών λαών της Ανατολής.
          Απαιτούμε την  ρητή και ονομαστική αναφορά των Γενοκτονιών,  ήτοι της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, Μικρασιατικού Ελληνισμού, Αρμενίων και Ασσυρίων ή έστω την σαφέστατη διατύπωση στο κείμενο του νόμου πως με τον όρο Γενοκτονίες νοούνται και όσες έχουν αναγωρισθεί ή θα αναγνωρισθούν στο μέλλον από την Βουλή των Ελλήνων. Οτιδήποτε αλλό αποτελεί νομικά, ιστορικά και ηθικά ανοσιούργημα καθώς  διαχωρίζει τα θύματα της ρατσιστικής βίας, απαξιώνει τους γενοκτονημένους προγόνους μας και υποβαθμίζει το κύρος της ίδιας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία εμφανίζεται να αυτοαναιρείται.
          Σας υπενθυμίζουμε πως κατά τους προηγούμενους μήνες λάβαμε πλήθος διαβεβαιώσεων και πως ο ίδιος έχετε δεσμευτεί επί του θέματος προσωπικώς. Ως εκ τούτου θεωρούμε δεδομένη την δεσμευσή σας και την θετική ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση σας τονίζουμε πως η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με τα 431 πρωτοβάμθια σωματεία που εκπροσωπεί σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια,  θα σταθεί πολέμια απένατι σε κάθε προσπάθεια εκμηδένισης της ιστορικής μνήμης του λαού μας και χλευασμού των Γενοκτονημένων προγόνων μας.


Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

             Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας
 Επαμεινώνδας Φαχαντίδης                      Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης
Ομ. Καθηγητής Ιατρικής  Α.Π.Θ                                   Δικηγόρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου